Местния печат

„Вяра“

Спецотряд на МВР -София надуши 130 саксии с марихуана в къщата на Танкиста в Мала Църква

Спецотряд на областна дирекция на МВР – София област, се натъкна на 130 саксии с посята марихуана в частен дом в самоковското село Мала Църква. Те са били обгрижвани със система за капково поливане, сешоари, печки, открити са и торове и други препарати за отглеждане на марихуана. Оборудването и саксиите са били в мазето на къщата. На горните етажи униформените са открили две незаконни пуши, пистолет и 600 патрона и две кутии семена с марихуана.

Георги Манолев е новият изпълнителен директор на „Вихрен” (Сандански), от общинската управа потвърдиха, че водят разговори с бившия президент на клуба Константин Динев

Кметът на община Сандански Кирил Котев и председателят на УС на ОФК „Вихрен” Стоян Ангов официално представиха новия изпълнителен директор на клуба Георги Манолев. Той заема мястото на подалия оставка веднага след мача на мъжкия отбор на клуба с „Рилски спортист” (Самоков)  Ивелин Терзийски.

Триото гербери Емил Гущеров, Йордан Йорданов и Матей Попниколов пристъпват към стола на ОбС шефа в Дупница, Йорданов: Аз съм най- подходящ

„Председателят на Общинския съвет в Дупница ще бъде от ГЕРБ. Спрягат се много имена, но кой ще заеме поста от единадесетте съветници ще се реши след вътрешни избори. Това заяви пред вестник „Вяра” кметът на Дупница Методи Чимев. Основните фаворити са областният координатор на ГЕРБ Емил Гущеров, съветникът Йордан Йорданов- зам.- шеф на „Автомагистрали Хемус” и хирургът Матей Попниколов, който изпадна преди няколко месеца от ОбС, но сега се връща на мястото Ивайло Константинов, който стана депутат.

Пътен полицай на всеки завой до Рилския манастир по празниците

Пътни полицаи на всеки завой до Рилския манастир ще контролират трафика по празниците, информира заместник-началникът на Пътна полиция при ОДМВР – Кюстендил Добромир Добрев. „Наясно сме, че там заради мантинелите пътят е стеснен, но ние ще се стремим да насочваме автомобили да паркират в района на поляните до Рилския манастир. Ако има срутване на камъни, ние самите можем да го почистим с наличния състав, в случай че се затрудним ще търсим съдействие“, коментира още Добрев.

Премахват незаконните сметища в Кюстендилско след Великден

Почистване на нерегламентираните сметища по кюстендилските села стартира след Великден, информира кметът на Горна Гращица Румен Чучков.

„От наша страна се иска съдействие и контрол, тъй като безкрайно не може да продължи това изхвърляне на отпадъци и да правим покрай селата сметища. На никой не е приятна гледката“, заяви още селският кмет.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене