Последни новини около бомбения атентат срещу автобуса на „Борусия“(Дортмунд)

Още един човек е ранен след взрива, който избухна снощи пред автобуса с играчите на футболния клуб „Борусия“(Дортмунд), съобщиха немски медии

Пострадалият е полицай, който е карал мотор пред автобуса на тима. Засега още няма подробна информация какво е състоянието на служителя на реда и дали той е сериозно ранен.

По-сериозно обаче се оказва, че е състоянието на защитника на Борусия Марк Бартра, който пострада при взрива.

Макар че снощи излезе информация, че е бил изписан от болницата, футболистът е получил сериозни порязвания по ръката от счупения в резултат на експлозията прозорец на автобуса и китката му е била оперирана, пише Пик.
Една от последните версии е, че нападението може да е дело на радикална неонацистка фенска фракция на клуба, съобщава германската телевизия N24. Другата е за терористичен акт на ислямистка организация.

Според информацията въпросната фракция е в обтегнати отношения с ръководството на „Борусия“(Дортмунд) от няколко месеца.

Освен това властите отчитат и начина, по който са заложени трите взривни устройства – в жив плет съвсем близо до хотела на тима. Те са задействани точно при преминаването на автобуса и очевидно атаката е насочена именно срещу треньорите и футболистите.

Привържениците на „Борусия“ са сред най-крайните в Германия и често предизвикват безредици. В Дортмунд са базирани и някои от най-стройно организираните неонацистки групировки. „Дойче Веле“ вече обяви, че не става дума за атентат, въпреки че нападението е със „сериозни взривни устройства“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене