Петрички бизнесмен строи къщи за гости и СПА до храма на Ванга

Петричкият бизнесмен Валентин Парапунов ще строи къщи за гости в местността Рупите. Имотът, в който ще бъдат построени те, граничи с манастирския комплекс на Ванга.

„От години чакаме „зелена светлина” за този наш проект. Искаме хората, които идват в Рупите, да има къде да отсядат и да нощуват тук. Строителството ще бъде изцяло съобразено с природата и с изградения вече комплекс на пророчицата. Ще се съобразим с всички изисквания и на Фондация „Ванга”, която се занимава с поддръжката на манастирския комплекс“, коментираха от администрацията на петричкия бизнесмен.

Управителят на комплекса на Ванга Серафим Иванов, е категоричен, че никой няма нищо против инвестиционното предложение. „Ще е добре за всички да има място, където да отсядат всички миряни и гости, които посещават храма на пророчицата. Подобни инициативи приветстваме. Самият Валентин Парапунов идва често в храма, почита леля Ванга, няма как да не направи нещо хубаво”, увери Иванов.

Инвеститорът е внесъл документи в Областната служба „Земеделие“ в Благоевград за промяна предназначението на земеделски земи и утвърждаване на площадка за проектиране.

Държавното ведомство е излязло с решение за промяна предназначението на 9496 кв.м. земеделска земя от седма категория, неполивна, собственост на „С. 5 Т “ ЕООД за изграждане на обект „Къщи за гости, администрация, ресторант и СПА център“ в имоти с №№ 000345, 000347, 000349 и 000350, в местността “Рупите”.

Собственикът на земята ще трябва да плати на основание  чл. 30 от ЗОЗЗ такса в размер на 11964,96 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене