Традиционен пролетен празник на Цветница! 16-годишната ученичка от гимназия „Пейо Яворов“ в Петрич е новата „Мис Божура“ – 2017г.

Истинско удоволствие за стотиците, дошли да се насладят на красотата в днешния празничен, пролетен ден, бе традиционният конкурс „Мис Божура“, който се проведе за 27-ма поредна година и се организира от Сдружение „Цветница“., Единодушно за „Мис Божура“ бе избрана 16- годишната Елизабет Велева. Тя е ученичка в гимназия „Пейо Яворов“ и грабна публиката с невероятната си усмивка.

Нейна първа подгласничка е Валентина Попова на 15 години, ученичка в ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ в град Петрич. Втора подгласничка и титлата „Мис Божура на публиката“ стана Николина Груева на 16 години от село Старчево, ученичка в СУ „Никола Вапцаров“. Тя бе избрана от публиката след гласуване в поставените урни по поляната пред хижата.

На празника Цветница, организиран от сдружението, присъстваха жители на Петрич и общината, самодейни, фолклорни и денс формации и състави. Гости на празника бяха кмета на общината Д. Бръчков, областният управител Валери Сарандев и народния представител Николай Бошкилов.

Кметът на общината Димитър Бръчков поздрави всички присъстващи и пожела на празнуващите здраве и благоденствие. Председателят на сдружение ,,Цветница,, Андон Станков приветства многобройните гости на една от най- голямата проява на открито в южната община. Областният управител Валери Сарандев също не пропусна да поздрави всички петричани по повод днешния празник Цветница.

Ани Георгиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене