„Марек“ си припомни вкуса от домакинската победа

Дупничани надделяха с 2:1 над „Ботев“(Ихтиман) в Дупница в  среща от 25-ти кръг на първенството на Югозападната Трета лига

Победата бе първа за отбора у дома след две поредни нулеви равенства. Дебют с екипа на дупничани в мъжкия тим направи 16-годишния Стоил Борисов, който влезе след почивката.Така ръководството на отбора спази традицията да налага свои юноши в първия състав.

Дупничани бяха много по-активни през първото полувреме, но не успяха да преодолеят вратаря Марков и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултата 0:0 .

В 55-ата минута Джордж Николов проби от дясно вратаря излезе неразчетено и Даниел Димитров се възползва от объркване в защитата на Ботев, като  намери пролука да вкара топката в мрежата за 1:0. Това бе първо попадение за нападателя тази пролет. На два пъти Робертин Атанасов направи пропуски, но пък успя да се разпише в 86-ата минута, след като преодоля и вратаря Тони Марков за 2:0. Това бе и 10-ти гол за сезона за талантливия футболист, който бе част и от академията на Христо Стоичков във Виляфранка.

Нов голям пропуска направи Емил Стоянов, а във втората минута на добавеното време Петър Петров намали на 2:1, фиксирайки крайния резултат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене