ТЪРГОВЕЦ СЕ ОПАРИ ОТ ТИЙНЕЙДЖЪРКА!

Това се случи в магазин на ул. „Ал. Стамболийски“ в Благоевград

19-годишна дупничанка бе осъдена да положи 200 часа безвъзмезден труд заради кражба на дрехи. Милка Иванова „щипнала” 2 чифта дънки, 1 гащеризон и 2 тениски за около 300 лв. от магазин  на ул. „Александър Стамболийски” в Благоевград. Липсата на дрехите била установена от продавачката,  която веднага подала сигнал в полицията. При проведеното бързо разследване извършителката била заловена заедно с откраднатите дрехи.

Оказало се, че това не е първото провинение на младата жена, която вече била осъждана. След като е обвинена за кражбата, тя предпочела да признае вината си и да сключи споразумение с наблюдаващия прокурор Райна Бачева за пробационна присъда от 1 година и 3 месеца. През този период тя е задължена да се подписва 2 пъти седмично в пробационната служба, където живее, да се среща със служител и слуша нравоучителни беседи, както и да изработи 200 часа в полза на обществото.

Споразумението влезе в сила, след като бе одобрено от районния съдия Калина Иванова, и предстои изпълнение на наказанието. С разпореждане на прокурора дрехите, които са иззети като веществени доказателства, са върнати на собственика на магазина Николай Стоилов.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене