Гаджето на Златистия разнежи властите! Преместиха го в Централния софийски затвор, за да е по-близо до любовта на живота му

Злати Златев-Златистия беше преместен от следствения арест в РУП – Дупница в ареста в Централния софийски затвор. Преместването е станало по негово желание, а мотивът е, че в София живеят приятелката и детето му и ще е по-удобно за свиждане. Другият вариант бил затворът в Бобов дол.

Както „Струма“ писа, Окръжен съд – Кюстендил  остави в ареста Златистия след протест на Районна прокуратура на определението на РС – Дупница за изменение на мярката му за неотклонение в „подписка“.

Досъдебното производство срещу З. Златев беше образувано през м. декември 2016 г. по обвинение в извършване на три престъпления – шофиране в нетрезво състояние, противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ, извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Около 23:20 ч. на 14.12.2016 г. в Дупница той влетя с мерцедеса си в двора на полицията, като счупи бариерата. Тогава по надлежния ред с техническо средство е установено, че е с концентрация на алкохол в кръвта 2,5 на хиляда.

Освен това Златистия извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Три месеца преди това, през септември 2016 г., той беше заловен от дупнишки полицаи зад волана с фалшива шофьорска книжка.

Тези престъпления са извършени в изпитателния срок, след като Златев бе предсрочно условно освободен от изтърпяването на наложената му осемнадесетгодишна присъда за убийството през 1997 г. на бизнесмена Любомир Мантарков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене