Сибирска лечителка издаде големи тайни, които могат да спасят здравето ни, но и да спестят някои лев от посещения при зъболекар!

С помощта на рецептите на сибирската лечителка Лидия Н. Сурина за здрави и красиви зъби ще забравите за посещенията в аптеката и при зъболекаря. Лидия Нестеровна Сурина е лечител и фитотерапевт. Издала е няколко книги за лечебните свойства на местните сибирски растения, лечението с помощта на мед и апитерапия.

Зъбите са важни, но не само поради естетиката на нашата усмивка. Важни са и заради здравето ни. А ако не им обърнем внимание рискуваме да влезем в черна статистика, която може да ни коства най-скъпото – живота ни. Ето защо е добре да полагаме навременни грижи за тях.

Днес ви предлагаме няколко рецепти на сибирската лечителка Лидия Н.Сурина“

Вода за уста с дъбова кора  Водата за уста е важен атрибут на дневната хигиена. Четката за зъби не е в състояние да проникне в т.нар труднодостъпни места. Невъзможно е да се лекува напълно небцето, езика, венците и бузите. Но с помощта на водата за уста се постига пълно почистване и частичен терапевтичен ефект.

Водата за уста изпълнява доста важни функции – дезодорира и убива бактериите в устата, леко избелва и даже лекува кариес и кървене на венците! Понякога помага и при болка.

Изплакване на устата с вода от кора на дъб за укрепване на венците и зъбите ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

– 3 супени лъжици счукана или стрита кора от дъб

– 1 голяма чаша вода

КАК СЕ ПРАВИ?

1. Сложете кората и водата в подходящ съд. Нека да ври тази смес 25 минути на водна баня.

2. Прецедете и поставете в подходящ съд.

3. Изплаквайте устата 5-6 пъти на ден, задължително се жабуркайте след хранене. Имайте предвид, че ако направите по-голямо количество от тази инфузия, ще трябва да я държите на хладно място и да я ползвате не повече от два дни.

4. Дъбовата кора е едно от най-ефективните средства за борба с болести на зъбите и венците. Полезна е особено при язви, възпалителни заболявания на лигавицата на устата, гърлото, фаринкса и ларинкса. Също така, отварата е ефективна за предотвратяване и лечение на пародонтоза, включително по време на бременност, когато повечето от лекарствата са противопоказани.

Разтвор за избелване на зъби

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

– половин чаена лъжица морска сол

– половин чаена лъжица сода за хляб

– няколко капки лимон

– една чаена чаша вода
КАК СЕ ПРАВИ?

1. В чаша вряща вода слагате солта и содата, изчаквате да изстине и добавяте лимоновия сок.

2. Този разтвор ще елиминира напълно бактериите от устата. Морската сол ще защити зъби срещу лош дъх и зъбен камък, както и ще помогне да се неутрализира киселинността в устата. Содата и лимона имат избелващ ефект.

Отвара от липов цвят против плака по зъбите

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

– 4 супени лъжици липов цвят

– 4 супени лъжици сурови белени слънчогледови семки

– 1 литър вода

КАК СЕ ПРАВИ?

1. Пригответе разтвор: в топлата вода се слага цвят от липа и леко счуканите слънчогледови семки. Оставете да заври и веднага махнете от огъня.

2. Прецедете и сложете в подходящ съд. Измийте си зъбите и след това ги изплакнете с тази отвара. Видими резултати – след около 3 седмици редовна употреба.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене