Без категория

Националния печат

печат

“Сега”

За 3 месеца кабинетът изхарчи извънредно над 250 млн. лева

От началото на годината до края на март правителството е направило над 250 млн. лв. допълнителни разходи. Средствата са от централния бюджет, който се ползва като буфер от кабинета. Финансовият министър Петър Чобанов за пореден път отказа да посочи какви средства може да преразпределя кабинетът през годината за допълнителни разходи.

Генералният секретар на НАТО пристига на изненадваща визита

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристига на изненадващо двудневно посещение в четвъртък, научи „Сега“ от правителствени източници. Визитата е броени дни след като в България беше един от неговите заместници Тери Стаматопулос. Той се включи в честванията по случай 10-годишнината от влизането на страната ни в алианса.

ЕС иска съд за престъпленията на албанците в Косово

Европейският съюз иска да създаде в Косово международен съд, който да разследва военните престъпления, извършени от косовските албанци по време на конфликта 1998-1999 г., съобщи АФП. Този съд, срещу който се обявяват както властите, така и опозицията в Прищина, би трябвало да се занимае и с трафика на човешки органи, извършван от косовските военни групировки, който бе констатиран от доклад на Съвета на Европа.

“Стандарт”

Украинците на море у нас

Украинци стягат куфарите за почивка у нас. Близо 2 млн. души, които ходеха на плаж в Крим, сега търсят алтернативни места за отдих. Голяма част от тях ще се отправят към нашето Черноморие, твърдят туроператори.

Колегите им в Киев вече пускат реклами на българските курорти за своя сметка. По телевизиите вървят спотове, в които се обяснява, че страната ни е новият Крим, а родните курорти предлагат евтина почивка и качествени услуги.

Шофьор си лее куршум, след като спаси 20

„Видях, че срещу мене идва някаква лека кола, която сви изведнъж в моето платно, инстинктивно завъртях волана и успях да отбия в банкета“, припомня си като насън Дончо. Тази негова реакция на практика избегнала челния удар между автобуса и врязалия се в него „Фиат Браво“ с бургаска регистрация и почти сигурния фатален изход. „Аз се движех с 60 км, той не беше с по-малко от 100 км/ч, при челен удар колата щеше буквално да влезе под рейса и да стане на пихтия“, описва евентуалните последици шофьорът.

БСП и ГЕРБ свалят такси на длъжници

Депутати от ГЕРБ ще подкрепят промените в Закона за частните съдебни изпълнители, научи „Стандарт“. Те са предложени от червения народен представител Страхил Ангелов. Промените предвиждат таван на всички такси, събирани от частните съдебни изпълнители. Те не трябва да надвишават 50% от общата сума на вземането. Според Ангелов в момента частните съдебни изпълнители начисляват „космически“ такси. „Не може да дължиш 500 лева и да ти вземат 5000 лева накрая, не ми се вижда справедливо“, коментира червеният депутат.

“Монитор”

Станка иска да се бори и в Рио

Шесткратната европейска шампионка по борба Станка Златева заяви, че иска да участва на олимпиадата в Рио де Жанейро след две години. Златева спечели титлата на шампионата на Европа във Финландия след почивка от две години и половина.

Вечерен час за кръчмите в Слънчев бряг 

Летните заведения на открито в Слънчев бряг да имат вечерен час, призоваха вчера хотелиерите в курорта. Те настояват кръчми, барчета и ресторанти, които нямат шумоизолация, да спират работа в 23,00 часа вечерта. Предложението ще бъде внесено за гласуване в общинския съвет на Несебър още този месец. Идеята за вечерен час на заведенията в Слънчев бряг е на Съюза на собствениците. Собствениците на хотели са бесни от силната музика, която ехти през нощта от стотици кръчми.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене