Бойков рид край Разлог привлича все повече инвеститори

Местността Бойков рид край Разлог се превръща в истински магнит за инвеститори, които влагат средства в изграждане на къщи за гости. Преди дни общинският кмет Красимир Герчев одобри 13 Подробни устройствени плана за къщи за отдих в района.

Все по-често се налага общината да изготвя ПУП-ове за изменение на регулацията на поземлени имоти. Пред бъдещите инвеститори обаче има изрични условия – да не се строят високи сгради и да се осигурява много зеленина край постройките.

За тези 13 къщи за гости максималната височина е 10 метра височина, а плътността – до 30%. Ще бъде направена и сграда, в която ще се изгради помещение за хранене и СПА център.

„Бойков рид наистина е като магнит за инвеститорите напоследък. Местността е облагородена – има ток, вода, канализация. Намира се точно срещу Пирин планина и гледката е страхотна. Наблизо са ски зона „Кулиното” и модерният голф комплекс”, призна кметът Красимир Герчев.

На практика съвсем скоро местността Бойков рид ще се превърне в строителна площадка. Тя вече е определена за устройствена зона за курортни и рекреационни дейности. „Наша стратегия е да не позволим никъде в населените места презастрояване. Внимателно преценяваме всяко едно инвестиционно намерение. Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите“, каза градоначалникът на Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене