Прокуратурата погна бивш треньор на „Пирин“(Гоце Делчев)

Дисциплинарната комисия на БФС спря правата на двама футболни треньори – бившият на гоцеделчевци – Анатоли Тонов и Красимир Мечев, заради разследване срещу тях от „Специализирана Прокуратура“ на Република България
Те са обвинени за участие в престъпна група за манипулиране на мачове по чл. 321 от Наказателния кодекс, съобщават от БФС.

Тонов е наставник на ФК „Първа атомна“(Козлодуй), а до есента на 2016 водеше в продължение на 2 месеца „Пирин“(Гоце Делчев), но бе заменен през септември от Йордан Боздански.  Мечев пък до миналата седмица беше директор на ДЮШ на „Спартак“(Плевен) и старши треньор на юношите младша възраст на клуба, но подаде оставка.
Двамата са наказани по чл. 46 от Дисциплинарния правилник на БФС заради установено по надлежния ред „неспортно противоправно влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща“.

„След разглеждане на писмо от „Специализирана Прокуратура“ на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Анатоли Тонев за престъпление по чл.321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2 от ДП /2016/2017/ – спира треньорските права на Анатоли Тонов – треньор на ФК „Първа атомна“ гр. Козлодуй до произнасяне на съда.

След разглеждане на писмо от „Специализирана Прокуратура“ на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Красимир Мечев за престъпление по чл. 321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2 от ДП /2016/2017/ – спира треньорските права на Красимир Мечев – треньор на ОФК „Спартак“ гр. Плевен до произнасяне на съда“, се казва в решението на ДК на БФС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене