Николай Бошкилов: В политиката съм, защото ми пука!

Николай Бошкилов е общински и областен председател на БСП в Благоевградско. Бошкилов е бивш общински съветник и настоящ кандидат за народен представител под номер 2 в листата на „БСП за България“ в Пиринско. Разговаряме за предизвикателствата пред кандидата за народен избраник, желанието му за промяна и ангажимент към избирателите

Защо приехте това предизвикателство?

Колкото и шаблонно да звучи, защото ми пука! Защото не мога лично аз да бъда част от това безвремие, в което ни доведоха управляващите от ГЕРБ и сателитите им във властта. Наистина ме боли за упадъка на ценностите в обществото, за гладуващите деца и възрастни, както в селата, така и в областни центрове, като Благоевград. Всичко построено в годините рухна, разграби се послужи за облага единствено на 100-200 богати фамилии в страната. С помощта на Бог, семейството и хората, които ме обичат, аз реално всичко си имам, но съм уверен, че точно сега имам вяра, сили и отговорност, да съм част от борещите се за смяна на статуквото у нас. А този процес без политика, която се кове в Народното събрание, не може да стане. Смятам, че ще бъда активен и градивен в тази насока.

Как ще убедите избирателите да гласуват за вас?

Обръщам се към всички хора на труда, от всички професии, към създателите на работни места за достойно заплащане, към млади и възрастни, нека заедно да настояваме и работим за такава държава, в каквато искаме да живеем. Обръщам се и към хората от различни етноси и вероизповедания, към живеещите в страната и извън нея, към ощетените от прехода, които днес са огромното мнозинство от българския народ, към недоволните от несправедливостта и търсещите промяна в обществото, към загрижените за българската национална съдба – нека сме заедно в битката! Вярвам, че всички наши съграждани и сънародници са узрели за тази промяна, която ние от БСП предлагаме и сме в състояние да реализираме. Искаме кредит на доверие и подкрепа от избирателите на 26 март. Скъпи, приятели, сверете с един час напред часовниците си на 26 март, когато се сменя чаесовото време у нас, излезте смело, с вдигната глава и достойнство, за да извоюваме победата за доброто и бъдещето на децата ни!

С какво се отличава политиката на БСП от останалите в партийни формации в тези избори?

БСП е за отговорна и открита власт. Задачата ни е да върнем държавата на хората. Разбрахме, че тези, които държавата незаслужено облагодетелства, няма да отстъпят доброволно властта и позициите, които притежават. Това може да стане, ако ние, мнозинството от гражданите, отстояваме решително нашите общи интереси. Допитваме се до хората по важните и актуални конституционни въпроси – за собствеността и монополите, за по-силно регулиране на банковия сектор, за баланса на властите и за организацията на съдебната система. Ние сме за създаване на администрация, която да осигури висока компетентност, откритост и оперативност на управлението, за да се намалят рязко корупцията и злоупотребите с власт. Настояваме органите, отговарящи за приходите, да противодействат на масовата практика работодатели да укриват реалния размер на заплатите. За нас, финансовата и социалната стабилност, са еднакво важни. Застъпваме се за постъпателно увеличаване на минималната заплата, на пенсиите и на социалните плащания. Решаването на основните икономически, социални и здравни проблеми е условие за постепенно преодоляване на демографския срив. Специално внимание в програмата на БСП е премахването на неграмотността, опазване и развитие на българската култура, като част от националното ни самочувствие.

Посланието ви към избирателите?

Смело да разчитат на нашата загриженост, както ние разчитаме на подкрепата им. Тази подкрепа е необходима, за да отстоим и реализираме всички ангажименти. Аз и другарите ми няма да допуснем разминаване между обявената и реалната политика.

Скъпи приятели, ние сме на ваша страна! Вашето доверие е най-важно! Дайте ни сила, за да постигнем достоен живот в справедлива държава! Бъдете здрави, смели и точни в избора на Десетката!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене