За първи път в НПГ „ Д.Талев“ бе направен тримерен урок – дело на преподавателите по природни дисциплини и учениците от 10б клас

За да отбележат Деня на водата – 22. март, учениците от 10б клас и техните преподаватели по химия, биология и физика – старши учители Мария Москова, Венета  Нуркова и Славена Рускова – направиха за първи път в НПГ „ Д.Талев“ тримерен проектен урок. Урокът бе представен пред преподаватели от НПГ и ученици от  основните училища, като в него участваха всички – и учениците, изготвили проекти по темата, и гостите на урока.

            Земният феномен вода, без който е немислимо човешкото съществуване, бе представен  със своите физични, химични свойства и от гледната точка на науката биология.

Тримерният урок  може да се обобщи с израза – забавна наука, защото с развлекателни похвати –  игри, много опити, викторини, гатанки, драматизации – бе поднесена специфичната информация от гледната точка на трите природни науки. Много аплодисменти имаше за Кубчето „ Мими“, представящо твърдото агрегатно състояние на водата, за Парата „ Гошо“  – газообразното състояние на водата и  Капката „ Веси“ – течното състояние на водата.  Янщайн / Яна Касова от 10б клас/ представи експериментално интересни физични свойства и впечатли публиката.  Оригинални бяха презентациите на химиците, които трябваше да селектират информацията за водата от целия учебен материал от 7. до 10.клас, за да представят химичните свойства на водата, защото се оказва, че в учебната програма по химия тема „ Вода“, като отделна учебна единица, липсва. Биолозите впечатлиха с познавателна викторина, в която… се печелят милиони.

 Приятната обстановка, хуморът, състезателният дух, наградите, многоаспектното представяне на темата за водата направиха урока полезен , интересен, позитивно приет и високо оцененен от ученици, преподаватели и гости.

 А фирма „ Пирин спринг“ предостави специално за открития урок и съвсем тематично – минерална вода.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене