ВИДЕО: „Ябълка“ и „Мишка“, задължителни думи за конкурс „Творческо мислене“ в Гоце Делчев

_MG_5001


„Ябълка“ и „Мишка“, бяха двете опорни и задължително думи на проведеният конкурс „Творческо писане“ в библиотеката при Народно читалище „Просвета – 1865“ в гр. Гоце Делчев

Да се провокира интерес към писането на литературно произведение чрез зададени ключови думи за тематична насоченост и да се развие асоциативното мислена у младите хора, в Гоце Делчев проведоха конкурс „Творческо мислене“. Двете опорни думи на първият по рода си конкурс в южния град, бяха „ябълка“ и „мишка“. Децата имаха възможност на творческо мислене за написване по избор на разказ, есе или стихотворение в което отправната на темата в творбата да са тези две думи. Според вижданията на децата, думата ябълка, може да се ползва като плод, или като име на софтуерен продукт със същото име. А думата мишка – като компютърна или като истинска. Състезаващите се млади творци разполагаха с един час време за да напишат творбите си. До като журито разглеждаше творбите, доброволците от младежкия червен кръст организираха забавни игри в отделна зала на читалището.

Всички участници показаха учудващо високохудожествено творчество на базата на асоциативното мислене. Трите най-добри творби, които впечатлиха журито най-много обаче бяха на ученичките от ПМГ „Яне Сандански“ – Екатерина Бузалакова, Юлия Спириева и Мария-Екатериана Иванова…(синхрон с Мария-Екатерина Иванова. На всички участници в конкурса бяха връчени специални грамоти а на отличените и малки предметни награди.

Конкурсът бе идея на неправителствените организации Обществен съвет по образование и местната структура на БЧК в Гоце Делчев, които наскоро бяха удостоени със званието „Посланици на библиотеките“ при домакинството на читалищната библиотека.

„Идеята беше спонтанна и е по повод първи юни, ден на детето. Успешно проведеният днес конкурс ни даде идеята, конкурсът да стане традиция в чест на денят на детето“, сподели активистът на БЧК Гоце Делчев, Илия Динев.

_MG_5003

_MG_5006

_MG_5007

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене