Тома Томов в Гърмен: На 26 март се решава накъде ще тръгне България!

„На 26 март се решава накъде ще тръгне България! Ако се върне господинът от Банкя, означава ,че страна, в която нито има чума, нито е окупирана от чужди войски и има най-хубавата природа, най- хубавото поколение, ако щете, страна, която има всичко, и въпреки това е най- бедната в Европа. Френският посланик ни нарече „циврещи периферии”, т. е. ако този курс продължава, след десет, петнадесет години ние губим страната“.

Това заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България” в Благоевград – Тома Томов, който се среща с обществеността в община Гърмен. Пред събралите се десетки жители в читалнята на библиотеката, журналистът Тома Томова отбеляза, че България няма икономика, която да ни издържа.

„Ние чакаме на субсидиите на Европа, но те ще свършат съвсем скоро. Ако тя Европа мине на две скорости, тези наистина богатите страни, които са  ядрото на Европа, ще направят техен Шенген, вероятно ще имат общ финансов министър, общ президент. Всеки ще иска да се присъедини към тях, но как ще го направим ние, като ще сме много по – бедни.

И Нямаме собствена икономика, която да ни издържа. Ние трябва бързо да създаваме държава отново. В момента нямаме армия, ако нещо стане, кой ще ни пази? Слава на Бога имаме прекрасен генерал начело на страна. Но нямаме армия, имаме много генерали, но нямаме армия. Няма държава! Трябва бързо да създаваме държава, която да се грижи за сигурността отвън и отвътре. Тази държава трябва да бъде солидарна и справедлива”, отбеляза Тома Томов.

Една от присъстващите дами в залата заяви, че най-голямата и болка е, че младите хора „мразят държавата, а обичат родината”. Тя попита г- н Томов какъв ще бъде механизма, децата на България да се върнат отново тук. Как да се почувстват отново у дома си. Според нея в България са останали само корените, но за да се развива и да расте едно дърво, то има нужда от стъблото, от клоните и от всяко малко листенце.

Водачът на листата на коалиция „БСП за  България” – Тома Томов сподели за мечтата си, която е да се създаде телевизия от чужбина. Тази телевизия да бъде дерижирана от българите там. Според него това ще бъде една глобална България и 2-та милиона българи ще усетят приемствеността в родината.

В Гърмен заедно с журналиста Тома Томов присъстваха и други кандидати за народни представители в 1-ви МИР Благоевград от коалиция „БСП за България”. Те бяха посрещната от общинския председател на БСП Гърмен – Янка Топалова, с която заедно посетиха и село Ковачевица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене