Икономическият министър: 60/40 ще продължи до септември

Пренасочихме 500 милиона ресурс към програмата за конкурентоспособност. По този начин освободихме средства от ББР за финансови инструменти. В момента тече новият дизайн по мярката. По мярката 60/40 близо 800 милиона са стигнали до бизнеса, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Мярката 60/40 ще продължи до септември. Големите и малките компании ще получат грант до 50 хиляди лева. Той също така съобщи, че ще продължат разговорите по програмата React EU.

Борисов е провел разговор с ресторантьорите. „Среща с тях проведох в петък. Уверих ги, че ще продължим мерките, ако ограниченията продължат. Поддържаме връзка с НОЩ и министъра на здравеопазването.“. Според него мобилизираният ресурс, който може да се ползва по фонда на фондовете, е около 800 милиона, каза министърът цитиран от novini.bg.

Борисов увери, че ускорено се работи с НАП. Той даде пример с други страни, в които е имало пълно затваряне: „Не трябва да се гледат само финансовите и икономическите мерки, а и това, че в България имаше най-либералните мерки. Завършваме годината като една от страните, която е запазила най-добрите нива на потребление“, каза той.

„Винаги съм съдействал на бизнесите, но все пак министърът на здравето е този, който казва на всеки сектор какво прави“, добави той.

monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене