Димитър Делчев: Влизането в Еврозоната дава „пълно каско“ на българската икономика

Влизането в Еврозоната дава „пълно каско“ на българската икономика и България трябва час по-скоро да направи постъпки за членство, заяви Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

Цените няма да се увеличат при въвеждането на еврото. Това е поредната лъжа на противниците на застраховането на българската икономика от чуждо влияние, каза Делчев.

„РБ – Глас народен“ е гарант за това, че България ще има силна и национално отговорна външна и вътрешна политика, работеща икономика, добро образование и здравеопазване. Ние ще бъдем представители на десните избиратели в следващия парламент, категоричен бе Делчев.

Според думите му България трябва да спре да се държи като второразряден член на ЕС и да бъде сред водещите страни при укрепването на публичния образ на ЕС. Дори и Китайската стена да пренесем на границата с Турция, ако нямаме ЕС и НАТО зад гърба си, България е уязвима, затова „РБ – Глас народен“ сме категорични, че това е посоката, която трябва да следваме, заяви Делчев.

Във външната си политика не трябва да се делим на русофили, туркофили, еврофили и на други, а преди всички да отстояваме българския национален интерес, категоричен бе Делчев.

При агресивната намеса на Турция в изборния процес у нас, при изказванията от страна на Русия, че притежава половин България, трябва да се борим за стабилна Европа и да нямаме колебания относно посоката на външната си политика.

Не се противопоставяме на икономически отношения с Туция или Русия, но сме категорично против проекти като Южен поток и АЕЦ Белене, чиято цел единствено е възможности за влияние върху България, каза той.

Тероризмът е заплаха за националната ни сигурност и службите в България трябва внимателно да следят процесите, както около нас, така и в определени общности в страната. Необходима е и превенция срещу радикализацията на отделни групи и от „РБ – Глас народен“ сме убедени, че това става чрез инвестиции в образованието, за да се предотвратява капсулирането на тези общности, което ги прави лесни за манипулиции. Според думите му, родители, които не осигуряват присъствието на децата си в училище, трябва да бъдат наказвани и чрез глоби и чрез спиране на социални плащания.

Изкореняването на корупцията и сред граничните полицаи е основна задача за осигуряване на националната сигурност. Каналджийството се е превърнало в най-доходоносния бизнес и то не без помощ.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене