Неудобните – епизод 25 – изненадващо активната синдикална дейност в ,,Пиринтекс“ ,,гони“ Ролман и безумиците в МБАЛ – Благоевград

В 25-тия пореден епизод на предаването „Неудобните“ водещите Веселин Стаменов и Мариета Димитрова обсъдиха опасността над 3 500 души от района на Гоце Делчев да останат без работа. Причината – собственикът на най-голямото шивашко предприятие Бертрам Ролман обяви публично, че има намерение да премести производството си в Африка заради незадоволително качество на труда.

Медийният мениджър на „Топ Преса“ Веселин Стаменов коментира, че причината за решението на ръководството е изключително активната синдикална дейност в предприятието, която създава напрежение.

Той допълни, че в региона работят десетки шивашки фабрики, включително и такива за обувки и производство на играчки, но синдикалната активност е само в „Пиринтекс“. Колежката Мариета Димитрова пък намекна, че явно предприятието пречи на някого.

Веселин Стаменов отбеляза, че в разследване на БНТ се показва как гоцеделчевската фирма „Модело“ буквално експлоатира служителите си, които работят лятото на 40 градуса и по 16 часа и получават по 200-300 лева заплата.

Водещите бяха категорични, че трябва синдикатите и работодателите да седнат на една маса и да изчистят противоречията си. Те не пропуснаха да отбележат, че е добре и кандидатите за депутати да предприемат действия за разрешаване на тези проблеми.

„Трябва да търсим правата си такива, каквито са, а не да стигаме до една такава абсурдна ситуация да прогонваме единия и да идва новия“, коментира медийният мениджър на „Топ Преса“.

Водещите продължиха и темата за МБАЛ – Благоевград и безумиците в нея. Мариета Димитрова отбеляза, че от лечебното заведение са принуждавали пациентите да си носят духалки и да си купуват консумативи.

Вижте цялото предаване във видеото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене