За първи път в медийното пространство – управителят на верига магазини “СТОМИ” г-н Павлов: Човек колкото по- богат става, толкова по-благороден трябва да бъде!

Срещам се с г-н Павлов в офисът му, за да си поговорим за успеха, за добротата и за строгите мерки… Павлов е собственик на верига магазини “СТОМИ”. Магазинът, които за много кратко време се наложи и в момента е един от най-предпочитаните хранителни магазини в Благоевград. Това го доказват клиентите, които идват от всички квартали на Благоевград. За разлика от фалиралият магазин Европа на олигарха Христо Ковачки в Супермаркет “СТОМИ” никога не е имало жива охрана. Хората си спомнят: “Тръгваш да пазаруваш, а след теб тръгва някой и брои колко и какви неща слагаш в кошницата, грозна работа”. Когато Павлов отвори  “СТОМИ”, първото нещо което направи е да разшири помещението и да разпореди, че не желае да има охрана, която да притеснява клиентите. Повече от година и половина се опитваме да направим интервю с управителя на най-успешният хранителен магазин, но той все отказва. Но след като постави таблото със снимки на крадците направени от камерите, направо отидох и казах, че без да взема интервю няма да си тръгна 😉 Най-после!

Кажи сега приятелю, защо се наложи да поставиш това табло с обирджиите?

– Може би защото, по друг начин клиентите не могат да видят, че има толкова много камери, а кражбите са много… всеки ден почти. Не мога по друг начин да въздействам и да спра кражбите, а убеден съм, че на никой няма да му е приятно да се види на таблото.

Преди може би две години и половина отвори магазина и категорично отказа да сложиш жива охрана , както беше преди в “Европа”…

– Да, предполагам и че няма да го направя. Не мисля, че е редно да обикалят след клиентите. Виждал съм подобно следене и не мисля, че е коректно.  Не искам, заради няколко нелоялни клиенти да притеснявам и другите, които всеки ден пазаруват от магазина. Аз имам достатъчно камери, и държа да се знае, че са със висока резолюция. Хората се виждат много добре, крадците се знаят кои са.

Има ли ефект след поставянето на двете табла със снимките на крадците?

– Да, кражбите драстично спаднаха

Хората от снимките идват ли пак в магазина?

– Не, избягват… срам ги е.

Какво се случва с тях в момента?

– В полицията всички са си признали за кражбите. Водят се дела срещу тях. Прокуратурата са им наложили глоби, според това какви са възможностите им и какво позволява закона са наказани. Между тях има наркомани и пияници, които нямат пукната стотинка.

По Коледа, аз като представител на Топ Преса и Здравка Чимева –   председателката на сдружението „Движение – Ние жените” направихме една кампания с цел да зарадваме хора без възможности, поне по Коледа да се нахранят добре. Когато споделих с теб, че ще пазарувам от “СТОМИ”, ти сам предложи да подариш цяло агне за Коледа. На днешно време добрите хора са малко… Защо го правиш?

– Няма нищо  комерсиално. Ти знаеш, че не се показвам по медиите и от колко време ти отказвам интервю 😉 Не мисля, че тези неща трябва да се афишират. Правя го, защото имам възможност. Човек в живота си стига до някакво положение в което преценява кога с какво  може да помогне. Все пак всичко е за хората. Много пъти съм казвал, че човек колкото по-богат става толкова и по- благороден трябва да бъде…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене