Димитър Делчев: Служебното правителство да не разкрива секции в Турция и да затвори границата за изборни туристи

След редица изказвания и прецеденти от страна на турската държава и опити за влияние върху хода на изборите у нас българското служебно правителство не трябва да отваря секции за гласуване в Турция и следва веднага да затвори границата за изборните туристи.

Това заяви пред БНТ Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

Не може турски политици да правят изказвания в подкрепа на партии у нас, да обещават привилегии при гласуване за определена партия, а българската държава да гледа безучастно. Не искам утре да сме в ситуацията на Македония, където етническа партия чака инструкции от албанския премиер дали да участва в създаването на кабинет и под какви условия, каза Делчев. Това е пряка намеса във вътрешните работи, което е забранено от Конституцията и от Реформаторския блок ща направим всичко, за да се противопоставим на подобен опит за влияние, заяви Делчев.

Той беше категоричен, че ресорните министри Янев и Узунов трябва да си подадат оставките, заради неадекватната реакция и липсата на опит да защитят българския национален суверенитет.

Гневя се на лъжепатриотизма, който се лее всеки ден. Доган и Слави Бинев да ми говорят за патриотизъм е нелепо. Родолюбивият човек се бори да защити държавата си, да има нормални доходи и сигурност за хората, за да не се радикализират, а не да развява лозунги преди изборите. Хората трябва да бъдат внимателни на тези избори кого ще изберат за свой представител и дали той не е зависим от друга държава и частни интереси, добави Делчев.

В Реформаторския блок сме истинските родолюбиви политици, които заявихме открито границата да се затвори за изборните туристи, а не да се правят скандални изявления, че ще се подпомагат автобусите от Турция. Това е недопустимо за министри, които трябва да защитят националния интерес като не допуснат да има чуждо влияние в българския парламент, коменитра още Димитър Делчев изявленията от последните дни.

Той подчерта, че Реформаторският блок не участва в обидното за хората предизборно наддаване от БСП и ГЕРБ за 700 лева пенсии и 1500 лева заплати, а разчита на стабилен икономически растеж и залага на намаляване на ДДС от 20 % на 18%. Това ще остави в джобовете на хората и в бизнеса около 1 милиард лева и ще подобри икономическата среда. Над 140 разрешителни режима за малкия и среден бизнесм сме премахнали по време на дясното управление, напомни Делчев и посочи, че Реформаторите ще вдигнат и прага за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене