Веселин Марешки: Картелът е октопод с политически пипала

Черните пиар акции на картела в горивата и прозрачността на изборите бяха основните теми, по които говори Веселин Марешки в предаването „Лице в лице” на БТВ.

Той съобщи, че до момента в бензиностанциите му в страната са проверявани над 20 пъти от различни ведомства –НАП, Агенция „Митници” и други институции, 10 пъти го е проверявала Инспекцията по труда, имало е общински проверки в Русе и Добрич, и отделно проверки от МОСВ. Марешки даде и друг пример за натиска върху бизнеса му- преди месец на бензиностанцията в Горна Оряховица, час преди проверяващите, са дошли медии. „Ето това е- картелът е октопод с политически пипала. Пращат медиите и им казват, че ще намерят нещо, но като нищо не става, не публикуват истината. Идеята им е да правят черен пиар”, категоричен беше Марешки.  Той представи протоколи от проверките на държавните институции, които показват изрядността на бензиностанциите му и на горивото, с което категорично опроверга клеветите на в.”24 часа” и Владимир Каролев, цитирани от водещата, че горивото в бензиностанциите му е некачествено. „Не мога да знам какво правят в „Лукойл” и другите рафинерии. Аз съм краен клиент, купувам от складове на едро. Ежедневно ме проверяват. Показах Ви документите. Какви повече доказателства да Ви дам от становището на държавата?!”  По думите на Марешки, хората много добре знаят дали е качествено или не горивото, защото го усещат, карайки колите си. „Няма как всички да зареждат при мен и да са доволни, а някакви тролове да обясняват, че горивата не са качествени”, каза той.

„Бензиностанцията в София е нещо, с което можем да се гордеем –най-голямата на Балканите и в топ 10 в света”, заяви Марешки. На въпрос на водещата защо не се плаща с карти на неговите бензиностанции, той поясни, че банковите такси са по-големи от надценката. „Когато влезем в парламента, ще променим това. Таксата трябва да е отделно. Не може някой да ни задължава да събираме и превеждаме таксата на банките. Нека хората да знаят каква е цената и какво взима банката. Всичко трябва да е прозрачно. Не искам да натоварвам моята цена с банкови такси.” Веселин Марешки категорично опроверга и други ,тиражирани клевети относно плащанията на фирмата му. „Само за една година, откакто нашата фирма е клиент на една от фирмите, от които купуваме, са платени 50 милиона лева- това сме предплатили като акциз и ДДС, за да може фирмата да ги внесе в бюджета. Нека от „Лукойл” да кажат върху 60 милиарда оборот колко данък печалба са платили”, коментира Марешки.

„Ще подкрепим радикална съдебна реформа, но първо трябва да спрем кражбите в държавата. Трябва да осветяваме крадците. Те крадат само на тишина и на тъмно. Ние трябва да им се противопоставим като ги осветяваме всеки ден.”, заяви Марешки.

По повод предстоящите избори, Веселин Марешки съобщи, че партия ВОЛЯ е изпратила писмо до всички политически сили, представени в ЦИК, с настояване да бъде разрешено заснемането от медии и застъпници на отварянето на урните, броенето на бюлетините и писането на протоколите. По думите на Марешки, по-честно и по-прозрачно от това няма. В закона е разрешено и дано не го променят. Ако го направят, значи, че ще има фалшификации. ВОЛЯ иска честни и прозрачни избори. „Не искаме да ни дават, но не искаме и да ни вземат. Бъдете сигурни, че ще следим внимателно процеса. Българите на 26 март ще „благодарят” и на Корнелия Нинова, и на останалите с един невероятен наказателен вот за всички, които са се гаврили с българския народ и българския бизнес”, заяви Марешки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене