Кандидат – народният представител Спас Тетимов: Ще работя за спиране на корупцията с прокуратурата по румънски модел!

Веселин СТАМЕНОВ

Спас Тетимов, дългогодишен директор на учи­лище от град Гоце Делчев и ветеран-демократ, се впуска в надпре­варата за места в народното събрание. Той застава рамо до рамо с Трайчо Трайков в листата на партия „Нова република“, защото вяр­ва, че това е истинската дясна алтернатива на политическият небосклон в страната. Спас Тетимов е по­знат в род­ния си край – Гоцеделчевския, като основател на една от най-успелите ма­тематически школи като цяло в облас­тта. Негови ученици са пе­челили не само републикански, но европей­ски и световни математически първенства. Сред тях са имена като Ма­рия Абаджиева – национа­лен първенец по математика, Атанас Шишков – прославили района на международ­но състеза­ние в Париж с престижни награди. Ето защо Спас Тетимов има самочувствието на успял човек и ще се бори за доверието на из­бирателите.

– Господин Тетимов, дъл­жите един задължителен отговор, което ние от вест­ник „Градът“ задаваме на всеки един кандидат наро­ден представител дошъл в нашата редакция. Защо се впускате в надпреварата за място в парламента?

– Дългого­дишната си кариера на политик и об­ществена лич­ност, никога не съм се са­мопредлагал и самоизтъквал. Всяка една моя номина­ция е вслед­ствие на ини­циативността на моите пар­тийни съ­мишленици. В мое лице те виждат човек с го­лям жизнен опит, профе­сионалист и човек, който може да на­прави много в обществе­на полза. Са­мият факт, че седем от общо 10 общински органи­зации застанаха зад моята кандидатура за мен е задъл­жаващ.

– С какво можете да бъде­те полезен на избирателите си като народен представи­тел?

– Както знаете, аз съм бивш учител и бивш директор на училище. Като доказан про­фесионалист аз постоянно следя случващото се, проме­ните и процесите в българ­ското образование. Силно съм разтревожен от новия образователен закон. Съм­нявам се, че той ще промени образователната система към по – добро. Имам виж­дания как нещата могат да се подобрят и развият. В мо­мента българското образо­вание се работи с модели от 30 – 35 години. Тогава бяха направени така нарече­ните УПК. Ре­зултатите бяха повече от пла­чевни. Имам готови реше­ния и разчитам на подкрепата на избирате­лите, за да ги приложа.

– Това ли е само Ваши­ят приоритет като кандидат – депутат?

– Като гла­суват за мен избирателите преференциал­но, в мое лице те ще получат човек готов да работи не само в сектор „образование“, но и в реализиране на трите ми основни приоритета. Ще бъда защитни България да стане част от модерната за­падна цивилизация. Ще ра­ботя да се спре корупцията в държавата със създаване на прокуратура по румънски модел. Всички сили и сред­ства ще давам за български­те национални интереси.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СПАС ТЕ­ТИМОВ С БЮЛЕТИНА №4, ПРЕФЕРЕНЦИЯ 3

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВА­НЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪ­ПЛЕНИЕ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене