Димитър Делчев: Ще подкрепя кмета Емил Илиев в усилията да се открие ГКПП при село Клепало

Ще подкрепя кмета Илиев в усилията да се открие ГКПП с Македония при село Клепало, заяви в село Микрево на среща с избиратели Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

Срещата беше открита от кмета на община Струмяни Емил Илиев, който заяви, че като кмет ще изисква от народните представители да защитят интереса на жителите на общината. Всички сме от една страна на бариерата и ще се борим за развитието на Малашевския регион.

Димитър Делчев беше категоричен, че като народен представител от Благоевградска област ще постави на дневен ред проблемите на областта.

Инфраструктурата в региона не е добра, но ГЕРБ не приеха нашето предложение в държавния бюджет да бъдат включени средства за рехабилитация на пътища и допълнително финансиране на малките общини, заяви водачът на Реформаторите в Благоевградския регион.

Прекалено много пари изтекоха в джобовете на 1% от хората, за да имаме сега добро правосъдие, образование, здравеопазване. Няма как това да се случи при положение, че над 15 млрд. евро изтичат в канала на корупцията в България всяка година, затова борбата с корупцията е наш приоритет, каза Делчев.

Делчев беше категоричен, че трябва да се продължат реформите в здравеопазването и образованието. Ние искаме линейката да стига до всеки за по-малко от 15 минути, а децата ни да бъдат добре образовани и подготвени за пазара на труда. За целта трябва да бъдат затворени ямите, в които изтичат парите и те да се използват за подобряване на системите, допълни той.

И ГЕРБ, и БСП лъжат хората, че ще увеличат заплатите. Единственият, който може да го направи, е бизнесът и държавата трябва да стимулира развитието на малките и средни предприятия, които ежедневно се борят за оцеляването си, категоричен бе той.

Делчев заяви, че „РБ – Глас народен“ няма да отстъпи от искането си за увеличаване на прага за регистрация на ДДС за фирмите от 50 хил. на 200 хил. лв. Ще настояваме да се намали ДДС-то от 20% на 18%. Това ще остави 1 млрд. лева в бизнеса и хората и вместо да се инвестират в безумни проекти като АЕЦ Белене, да бъдат използвани от хората.

При многобройните си срещи в региона хората споделят огромните си проблеми с изкупуването на земеделската продукция, ще работим в посока да се гарантира на производителите, че ще получат заслуженото заплащане и да се спре монопола на прекупвачите, каза той.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене