Веселин Марешки в Благоевград: И опонентите ни прозряха, че на върха на пирамидата трябва да застане предприемач

„И големите формации разбраха, че промяната е неизбежна. Прозряха, че ние сме най-отговорните и трябва да застанем начело на държавата“. Това заяви лидерът на Гражданско движение „ВОЛЯ“ Веселин Марешки на среща със симпатизанти в Благоевград.

Коментарът му бе по повод думите на социалиста Драгомир Стойнев, казани по-рано днес, че „БСП иска да се обърне пирамидата и най-отгоре да стои българският предприемач“.

Цитирайки изказването на Стойнев, Марешки припозна себе си: „Няма съмнение, че единственият предприемач, който в момента се бори за властта, съм аз. Стойнев е имал предвид мен – това е в кръга на шегата, но ние сме достатъчно умни и можем да си спечелим сами тази позиция и да работим за благото на България и на всеки един от нас“.

Лидерът на „ВОЛЯ“ бе посрещнат на крака и с аплодисменти в конферентната зала на хотел „Ален мак“, която едва побра дошлите да се запознаят с него и да чуят посланията му.

„За първи път в живота ми ме аплодират, преди да съм направил каквото и да било. Но пък, сравнявайки се с конкуренцията в политическия живот, съм направил много повече“, отбеляза той.

По думите му свободното гражданско движение „ВОЛЯ“ е единствената алтернатива, която се опълчва на статуквото. Затова и влязъл в политиката и повел борба като за последно. „Българският народ заслужава по подобие на американския най-накрая технократите да застанат начело на държавата и да изпъдят бюрократите, които са я съсипали“, смята бизнесменът.

Според Марешки корупцията е основният проблем в страната. „Ние сме най-корумпираната държава и съответно най-бедната. Корупцията е пуснала пипала във всички сфери. Тя ражда и картелите. Ето на това искаме да сложим край и да станем най-бързо развиващата се и модерна държава в Европа“, каза лидерът на „ВОЛЯ“.

Партията си е поставила за цел безмилостна борба с картелите и монополите. „Нахлухме в бизнеса с горивата не за да се правим на важни, а защото имаме воля, сила, почтеност и професионализъм да се справим с този проблем. Държавата ни е ограбена, превърнали са я в кочина, която всяка година десетки хиляди млади хора напускат“, каза още Веселин Марешки.

Само преди ден той отвори поредната си бензиностанция с народни цени на горивата в столицата. Тя се намира в квартал „Люлин“ и според собственика й е най-голямата и модерна на Балканите – едновременно могат да зареждат 52 автомобила.

Бензиностанция на Марешки да очакват скоро и в Пиринско, издаде варненският бизнесмен пред ИНФОМРЕЖА. В момента имало проект за негов обект в Банско. „Благоевград няма как да бъде пренебрегнат, дори може да изпревари всички останали. Няма как за няколко месеца да огреем навсякъде“, призна той.

Картелите крадат от джоба на българина около 2 млрд. лв. годишно само от горивата, са пресметнали от гражданското движение.

Акцент в управленската програма на „ВОЛЯ“ са и младите хора. Ако избирателите дадат гласа си за партията, всяко младо семейство, в което и двамата родители имат завършено най-малко средно образование, ще може да си купи жилище на цена до 300 евро на квадрат с безлихвен заем, който да изплати за 10 години.

Идеята е с тази мярка да се пресече порочната практика да се толерират неграмотни граждани, които на невръстна възраст вече са създали по няколко деца.

„Вместо да плащаме на младите хора билет за Западна Европа, трябва да намерим начин да ги задържим тук, за да развиват нашите виждания за възраждане на България“, каза Марешки.

„По 5 хиляди напускат Благоевградска област всяка година. Вярваме, че Веселин Марешки ще доведе до желаната от всички ни промяна, защото той първо прави нещо за хората и едва тогава иска тяхната подкрепа в битката с картелите и монополите. Затова апелирам към младите хора да подкрепят „ВОЛЯ“ с бюлетина № 6“, заяви националният младежки координатор Атанас Махлелиев, който е от Кресна.

„Присъединих се към „ВОЛЯ“, защото има цели, има желание за промяна и конкретни стъпки как това да се случи. Това е нашата мисия, нашата кауза“, взе думата и Теменуга Върбанова – водач на листата в Пиринско.

„Това, което ни отличава, е, че имаме национален експертен съвет от стотина души – хора, които са постигнали много в своите области. Неслучайно нашият слоган е „Воля за развитие“ – мечтата на всички ни е България да стане най-развитата страна в Европа“, каза Калинка Ковачева от Банско, която е част от експертния съвет с ресор национална сигурност и международни отношения.

Веселин Марешки бе категоричен, че „ВОЛЯ“ ще бъде един от основните фактори в следващия парламент. „На 26-и март ще избираме дали да сме роби на картелите и монополите, или да живеем в развита държава. Нека си вземем държавата от тези, които я ограбват повече от 27 години“, призова лидерът на гражданското движение.

ИНФОМРЕЖА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене