ГЕРБ замени 98 членове на секционни избирателни комисии в Благоевград

98  членове на  секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград са освободени. Всички те са от партия ГЕРБ и са подали заявления за напускане до Районната избирателна комисия. Какви са причините не се посочва.

Заедно със заявленията за напускане е подадено и писмено предложение от ПП „ГЕРБ“ с поименен състав за замяна.

Районната избирателна комисия Благоевград  ги освободи, анулира издадените удостоверения и назначи в съответните СИК на територията на Община Благоевград членове от поименния списък.

Председателят ра Районната избирателна комисия в Благоевград Мартин Бусаров бе категоричен, че в това няма нищо необичайно и припомни, че на президентските избори всички партийни централи правили смени в последния момент, като само от ГЕРБ тогава са подменени над 300 членове на СИК.

„Няма нищо странно в тази бройка сега. Причината е прозаична. Първоначално партиите подават имената за членове на СИК по време на консултациите при кмета. Тогава те, вероятно са дали списъци с един имена, но без да си прослушат хората. сега вече са прецизирали списъците и се е оказало, че някои от тях не искат да са членове на СИК по една или друга причина. Пак повтарям, бройката от 98 смени не е фрапираща“, увери Бусаров.

Той допълни, че и в други общини има подобни смени в съставите на СИК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене