Д-р Стивън Съливан е назначен за временно изпълняващ длъжността президент на АУБ

Д-р Съливан е член на АУБГ от 19 години и е заемал длъжности като преподавател, декан и първи заместник-ректор по академичните въпроси

Американският университет в България обяви днес, че Настоятелството на университета назначава д-р Стивън Съливан на поста временно изпълняващ длъжността президент.

Президент Съливан е дългогодишен член на общността на АУБГ. Той започва своята кариера в университета преди 19 години, през 1998 г., и е служил като преподавател, декан на преподавателите и първи-заместник ректор по академичните въпроси. Той е доказан и уважаван администратор и отговорностите му досега са включвали управление и развитие на академичните програми, както и набиране на студенти.

Президент Съливан има докторска и магистърска степен по икономика от Усконсински университет, Мадисън, и бакалавърски степени по икономика и политически науки от университета Райс.

„Настоятелството на АУБГ с радост приветства д-р Съливан на поста вр. изп. дл. президент“, каза д-р Иван Манев, председател на Настоятелството. „Той познава добре АУБГ и ще допринесе за развитието на университета със своите компетенции по академичните въпроси. Той е високо уважаван член на нашата общност. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа“.

Президент Съливан каза: „За мен е изключителна чест, че съм избран да поема временно ръководството на АУБГ в този важен момент от неговото развитие, и високо оценявам доверието, което ми гласува Настоятелството. Уверен съм, че мога да разчитам на подкрепата на цялата университетска общност, за да работим заедно за напредъка на АУБГ“.

Д-р Съливан застава на мястото на Страци Кулински.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене