Благоевград ридае! Смъртта на 12 г. Коци разтърси съучениците му, психолози влизат в 6-то училище в кв. „Струмско“, приятелите му от кукерската група в шок

Нелепата смърт на 12-годишния Костадин Стоимирски, издъхнал в руините на стара вила над гробището в кв. „Струмско“, разтърси Благоевград. Съученици и приятели на слънчевия Костадин са потресени от случилото се вчера, и днес в 6-то училище, където Коци е ученик, влизат психолози, които да работят с децата.

Психолози разговарят и със свидетелите на тежкия инцидент, потресъл областния център вчера. Социалната мрежа завря от коментари, а момчетата от кукерската група на квартала, в която Костадин Стоимирски е участвал от 4-годишен, са трогателни в посланията. „Днес е тъжна вечер… едно лъчезарно дете от сурвакарска група кв. „Струмско“ ни напусна. Съболезнования към най-близките.

Каквото и да напишем, ще е блед израз на това, което чувстваме… Дълбок поклон, Коце, оставаш в нашите сърца завинаги“, написаха носителите на множество награди за кукерски маски, деца от квартала. Черни ленти бяха поставени на страниците във Фейсбук на всичките му приятели, които днес няма да ходят на училище, за да се простят с Костадин. Трагедията е голяма. Нелепата смърт на детето, „парализира“ близките му, полицаи били потресени от гледката, а за родителите му се наложила медицинска помощ, при научаване на страшната черна вест в късния следобед вчера. Пълен потрес.

3 деца, сред които и братчето на Костадин станаха свидетели на най-големия кошмар в живота си вчера. Пред очите им издъхна Костадин. Това се случи по време на игра в рушаща се постройка, чиято собственост община Благоевград изяснява.

Стара недостроена вила, изоставена от стопаните си заради близостта до разширяващия се гробищен парк, години наред е била обект на плячкосване, желязото е измъкнато, правени са опити за кражба и на тухли, така, че незнайно от кога сградата наистина е била страшно опасна.

Вчера Коци и приятелите му били на разходка в района, любопитни по детски, те влезли във вилата, играли на гоненица, когато се случило най-страшното – покривът паднал, повлякъл стена, която паднала върху Костадин и Николай, Николай Шарков успя да отскочи и се измъкнал, но Коци останал затиснат под тухли и бетон.

Панически извикали спешните екипи, но по пътя за болницата 12-годишният Костадин издъхнал. Има ли виновни, чия е тази постройка? това са въпросите, на които ще търсим отговор днес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене