Плоча рухна и уби 12-годишно дете, друго момче е ранено

12-годишно момче загина, друго 15-годишно е леко ранено, след като плоча на изоставена вила рухна върху група деца от квартал „Струмско”.

Инцидентът стана към 13.45 часа днес на билото над новите гробища край кв. „Струмско”. Четири деца, всички непълнолетни, си играели в изоставена и полуразрушена двуетажна вила.

На нивото на билото има един етаж, а на стръмния склон – приземен, който гледа към гробищата и кв. „Струмско”. Според първоначалните данни, децата вадели тухли от стената, когато плочата рухнала върху две от тях. 12-годишното момче е починало на път към болницата.

То е стояло на самия ръб под рухналата плоча. Второто дете е ударено по главата, най-вероятно от тухла. То е с разкъсно-контузна рана на главата, направени са му няколко шева. Ще бъде настанено в отделението по хирургия.

Останалите две деца са били извън обсега на рухналата плоча. Непотвърдено все още, едно от оцелелите и незасегнати от рухналата плоча деца е братче на загиналото. На местопроизшествието е извършен оглед от следователи от Второ РУП-Благоевград. Разпитват се свидетели на трагичния инцидент. Уведомена е прокуратурата. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене