ВИДЕО: Бизнес инкубатор – Гоце Делчев проведе първото обучение по проект за предприемачеството

Бизнес инкубатор –  Гоце Делчев, център за подпомагане на предприемачеството стартира дейностите си по проект „Мрежа за творческо предприемачество“. Проекта се реализира в партньорство  с Фондация за развитие на малкия и среден бизнес – Струмица, Република Македония.

Първата дейност по проекта бе двудневно обучение на обучители на тема: „Разработване на креативни продукти“ в което вдъхновение и ценни съвети обучителите получиха от експерта Мариета Ценова.  Целта на проекта е да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на регионалния бизнес чрез стимулиране на креативността сред младежи и читалища. В част от многото дейностите по проекта е предвидено създаване на шест мобилни работилници – три в България, за създаване на филми и промоционални клипове, приложни изкуства и занаяти, музикална и звукозаписна работилница. В Македония, трите мобилни групи ще бъдат за създаване работилници за карнавални маски и костюми, филми и промоционални клипове и приложни изкуства и занаяти.

Водеща страна по проекта е Фондация за развитие на малкия и среден бизнес – Струмица в партньорство с Бизнес инкубатор Гоце Делчев. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез INTERREG – ИПА Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене