Стоичков: Да бъда помощник на Куман в Барса? Би било прекрасно

Българската футболна легенда Христо Стоичков не крие мечтата си да бъде ръководна фигура в любимия си клуб Барселона

Старши треньорът на “лос блаугранас” Луис Енрике обяви, че си тръгва през лятото и на “Камп Ноу” търсят нов наставник. Сред кандидатите е мениджърът на Евертън Роналд Куман, който също бе част от “Дрийм тийма” на Йохан Кройф. “Да бъда помощник на Куман в Барса? О, би било прекрасно”, отвърна Камата на въпрос в Маями, цитиран от Cadena SER.
Митичният номер 8 взе участие в събитие по представянето на предстоящия приятелски мач между Барса и Реал Мадрид на 29 юли в Маями. “Отивах към телевизията. Спрях колата, защото се развълнувах много от гола на Сержи Роберто. Радвах се като всеки един фен”, разказа той за емоцията си. “Барселона направи всичко възможно за обрата. Много хора казваха, че е невъзможно. Шарлатани от Мадрид също ръмжаха, че е невъзможно”, сподели Ицо.

“Имаме най-добрата публика в света, най-футболисти в света и най-добрия треньор в света. Не може да се иска повече от един шампион, който знае как да се бори и как да печели. (…) Който и треньор да дойде в Барса, може да е спокоен. Пушиш си пуричката, а момчетата се забавляват и играят”, каза още Стоичков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене