„Пирин“(Гоце Делчев) ще играе без Иван Халачев и Борис Нановски за Купата на България днес срещу „Локомотив“(Варна)

Това са хадбалистите, които няма да има на разположение старши треньорът Николай Пиргов

Двамата нямат изиграна нито една минута през пролетния дял на шампионата като причините са различни. Иван Халачев има контузия, от която не може да се възстанови вече няколко месеца. Съекипникът му също имаше травма и все още не е възстановен напълно, поради което е извън сметките на треньорския екип.

От друга страна всички играчи, които бяха на разположение на наставника на „Пирин“ миналия уикенд срещу „Осъм“(Ловеч) ще могат да излязат срещу безспорния лидер в хандбалния ни шампионат през тази година „Локомотив“(Варна) днес от 17.00 в габровската зала „Орловец”, където ще се изиграят мачовете от „Финалната четворка” за Купата на България по хандбал при мъжете. Другата двойка е съставена от НСА (София) и „Осъм”(Ловеч), „Пирин” (Гоце Делчев) и „Локомотив” (Варна).

От своя страна за феновете на спорта и хандбала в Югозападна България погледите привлича именно двубоят на неврокопчани срещи миналогодишните носители на трофея от морската ни столица. „Железничарите” са в отлична форма и водят в първенството, като от началото на сезона не познават вкуса на загубата, докато неврокопчани заемащи четвъртото място в таблицата ще направят и невъзможното да изненадат съперника в Габрово и да го елиминират. „Готови сме за битка до последно. Имаме отличен колектив, който показа своето израстване през пролетния полусезон и мисля, че е напълно реално да мислим за успех. В крайна сметка и съперникът ни е създаден от живи хора, така че всичко е възможно. Няма да е леко, но ние сме длъжни да дадем всичко от себе си, за да продължим напред и защо не да мечтаем за Купата на страната. В крайна сметка, едва ли има някой отбор, който би се отказал от един толкова престижен трофей. Хубавото е, че всички момчета са живи и здрави и ще можем да разполагаме с тях,“ коментира старши треньорът на „Пирин“ Николай Пиргов.

Два часа по рано в залата излизат отборите на „Осъм” и „НСА”, които заслужено достигнаха до финалния етап. Победителят от мача играе с този от другата двойка за определяне новия носител на трофея. Загубилите излизат в мач за бронзовите медали.

Програмата за „Финалната четворка” :

11 март 2017г (събота)
15:00 „НСА” – „Осъм”
17:00 „Пирин” – „Локомотив”

12 март 2017г (неделя)
14:00 Финал 3-4 място
16:00 Финал 1-2 място

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене