Кандидатите за народни представители Даниела Савеклиева и Пламен Поюков се срещнаха с работещи в шивашки цехове в община Сатовча

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и втора в листата на партията в Първи многомандатен избирателен район Даниела Савеклиева и кандидатът за народен представител на ГЕРБ от Сатовча Пламен Поюков се срещнаха с работещи в шивашки цехове в община Сатовча. Двамата запознаха хората от селата Кочан, Ваклиново и Осина с основните акценти от Управленската програма на ГЕРБ.

„След като реализирахме големи инфраструктурни проекти, ремнтирахме детски градини и училища, направихме спортни зали и площадки, сега в предизборната програма на ГЕРБ фокусът е насочен върху хората. Да повишим доходите, да създадем още по-добри условия за бизнеса, който да разкрива нови работни места и да осигурява заетост, да осигурим качествено образование и здравеопазване са основните приоритети на ГЕРБ”, каза Даниела Савеклиева.

Тя подчерта, че предвидените в програмата на партията мерки са реално осъществими, защота са базирани на точни финансови разчети. „През последните години от управлението на кабинета на Бойко Борисов икономическата среда даде възможност да се увеличи минималната работна заплата от 360 на 460 лв., а средната работна заплата да нарасне до над 900 лв. в края на септември 2016 г. Ако отново управляваме страната, можем да очакваме увеличаване на средната работна заплата за страната, която в края на мандата да достигне 1500 лв., а минималната работна заплата да стане 650 лв.”, уточни Даниела Савеклиева. Според нея най-правилното решение на един от сериозните проблеми – пенсиите, минава през запазване на стабилността на пенсионна система. „В момента дефицитът в НОИ е над 4 млрд. лева и не трябва да се допуска нарушаване на пенсионния модел. Ние предвиждаме актуализация на пенсиите, но без да се увеличи дефицитът. От 1 юли 2017 г. всички пенсии, отпуснати до края на миналата година, ще се увеличат с 2,4%“, уточни втората в листата на партията.

„Опонентите ни използват манипулации и откровени лъжи. От ДПС ви казват, че благодарение на тях в селата ви има пътища, водопроводи, детски площадки, а истината е друга. Само през 2016 година с постановление на Министерския съвет с премиер Бойко Борисов от юли месец по бюджета на община Сатовча са преведени 425 000 лв. за изграждането на резервоари в селата Ваклиново и Годешево и на водопровод в село Вълкосел. През управлението на ГЕРБ вашата община е получила повече от 1 млн. лв. за различни обекти”, каза Савеклиева.

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ Пламен Поюков бе категоричен, че ГЕРБ никога не е делила общините на наши и ваши. „За нас единствено важни са хората, затова правителствата с премиер Борисов са помагали със средства на всички общини. Предстоят ни изключително важни избори, затова гласувайте с разум, а най-разумният и правилен избор е ГЕРБ, с №11 в бюлетината”, призова Пламен Поюков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене