Тревога! Петричанка със сигнал за опасност! Непълнолетни ромски рекетьори дебнат в Гробищния парк, заплашват агресивно с вендета върху гробовете

Жена стана жертва на брутално изнудване, плати си, за да не счупят гроба на дядо й и да не я набият……

За сериозна опасност в гробищния парк сигнализира петричанката Христина П., жената потърси помощ за проблем пред, който се изправила преди дни, докато била на гроба на дядо си, ето какво разказва Христина.
„Здравейте! Искам да споделя с вас това, което ми се случи и да потърся съвет как да постъпя и към кого да се обърна.
На 01.03.2017 погребахме дядо ми в гробищния парк в града. Всеки ден ходя на гроба му и веднага след това група деца (от ромски произход) идват и винаги получават пари и лакомства. На 05.03.2017 историята се повтори, но този път нямах лакомства и те останаха разочаровани. Дадох им само 2 лв. на четири деца и в отговор ми казаха, че не са достатъчни. Казах им, че нямам повече и започнаха заплахи. Бяха крали от гроба на дядо ми.
Посочиха ми два счупени паметника и ми казаха, че това ще се случи, ако не им дам още пари. Нямах друг избор, уплаших се, бях сама, всичко можеше да се случи.. Дадох им още пари, разплаках се и си тръгнах. Потърсих охраната. Разговарях с господина на входа. Той ми обясни, че охраната на гробището е само през деня и никой не поема отговорност за това, което се случва. Дори и през деня тези деца се разхождат свободно. Трябва ли да бъда пребита или ограбена, за да ми обърне някой внимание?
Аз искам близките ми да почиват в мир.
А Вие???“
Това не е първото подобно оплакване от ситуацията в петричкия гробищен парк. Десетки са хората, които пред нас, подаваха сигнали за наглото и арогантно поведение на роми в това свято място, където почиват близките на петричани. За да не бъдем обвинени в незачитане на отговорните институции потърсихме за коментар управителката на „Обредни дейности“ Мария Кусимитрева, която не бе запозната със случая, обеща, че ще разговаря с петричанката, но ние утре пак ще я потърсим. Ще се вземат ли мерки за охраната в гробищния парк, за да могат хората спокойно да посещават гробовете на близките си?!, това предстои да видим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене