Ексклузивно! Топ Преса представя кандидата за народен представител от Реформаторския блок – Катерина Влахова

В свят, в който като че ли доминират мъжете, интервю с една дама, която търси баланса между работа, семейство и политика. Катерина Влахова разказва това, което я вдъхновява и движи напред. Тя не се спира пред нищо, за да се бори за своите мечти и каузи.

  1. Най-важното за вас – години, образование, семейно положение (ако искате), с какво се занимавате – зодия, хоби… 

Казвам се Катерина Влахова, на 45 години съм. Работя като финансист в община Хаджидимово. Семейна съм, имам две прекрасни, вече пораснали дъщери. Това, което ме вдъхновява и движи напред е моето семейство. Не се спирам пред нищо, за да се боря за своите мечти и каузи. Опитвам се да намеря баланса между работа, семейство и политика.

В свободното си време се занимавам със самодейна дейност – народни танци.

  1. Защо започнахте са се занимавате с политика?

Винаги съм била активен гражданин в бунта на сънародниците си срещу лъжата, корупцията и манипулацията. Член съм на БЗНС. Не съм членувала в други политически партии. Това е личен избор, но вдъхновена от всичките онези репресирани от комунизма по-възрастни членове на БЗНС, въдворявани в лагерите, с които съм имала привилегията да се запозная.

Ако някой се занимава с политика за лична изгода, това е пошло. Не съветвам никого да го прави, ако не му идва отвътре. Ако не работиш за каузи, които да те въодушевяват и в основата на работата ти не е благосъстоянието на хората по-добре да не се занимаваш с политика. За жалост думата “политик” е мръсна дума и преградата между политик и обикновенния човек е голяма. Политикът трябва да е сред хората и да работи за хората.

  1. Защо Реформаторски блок – Глас народен?

Големите политически партии продължават да ползват едни и същи клишета. Обещават все неща, които са неизпълними. Що се отнася до нашата програма, програмата на Реформаторски блок, аз съм сигурна, че хората ще чуят и ще разберат.

На жълтите павета реформи не се правят. Променяш, реформираш отделни секторни политики, когато си парламентарно представен. Обвиняват ни, че сме управлявали заедно с ГЕРБ в  предишния Парламент. Ние бяхме балансьора и носителите на промяната. Трябва да признаем, че реформите, дори и незначителни, се случиха благодарение на Реформаторски блок.

  1. Кои са първите три неща, които ще свършите в 44-я Парламент?

Ще кажа основните акценти. Силна подкрепа за малкия бизнес и малките земеделски производители, приемане на закон за фалита на физическите лица, защита на гражданите – да не подлежи на отнемане жилището, ако е единствено.

Ако трябва да говоря за лична кауза, то това е увеличаване на майчинските и детските надбавки.

Необходими са мерки, целящи да насърчат и да създадат по-добри условия за раждане и отглеждане на дете именно сред средната класа родители, които са работещи данъкоплатци.

Майката трябва да има финансовата обезпеченост, за да може да отглежда с достойнство детето си и да бъде до него в ранните години. Обезщетението за отглеждане на дете до две години в настоящия момент е крайно недостатъчно и отглеждането на децата e изключително трудно по отношение на финансите.

Много е важно да сe продължи и реформата в съдебната система. Когато има корупция, правилата не важат. Настъпва хаос и няма сигурност за нищо. Когато няма сигурност за нищо, няма развитие никъде.

  1. 5. Водещо за Вас е….

Искам да бъда различна и смислена. Всеки ден да научавам нещо ново. Правя това, което смятам, че е важно и което ми харесва. И като типична жена – по няколко неща едновременно. Това ме забавлява. Пестя време като планирам.

Искам да вдъхновя жените. Ние, жените можем да бъдем майки и съпруги, но можем да бъдем ръководители, можем да бъдем и политици. Политикът трябва да има визия, страгегия за развитие на страната.

И ако политикът е честен, отговорен и има воля, нещата биха могли да се променят. А какво по-естествено от това промяната да тръгне от нас, жените?

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене