Веселин Марешки пред Ню Йорк Таймс: Не се страхувам да говоря директно на хората

Аз съм бизнесмен, градих бизнес почти 30 години, докато постигна нещо много успешно”, казва Веселин Марешки в един от най-големите световни вестници- Ню Йорк Таймс, който публикува специален очерк за него под заглавие „В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп”. „Натрупах много опит в тези години, така че не се страхувам да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена.”, споделя още Марешки пред Рик Лаймън- автор на материала.
Американският журналист прави сравнение между политическия подход на президента Доналд Тръмп и лидера на гражданско движение ВОЛЯ. „Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход, в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света”, казва Марешки.
Вестникът разказва за мащабния бизнес на Веселин Марешки и неговия принцип да предлага по-ниски цени за клиентите си- както във веригата аптеки, така и в бензиностанциите. „Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам”, категоричен е Веселин Марешки.
„Той прави точка в продажбата на лекарства – особено тези, които са най-нужни на по-възрастните българи на оскъдни пенсии – като продава на най-ниски цени в сравнение с други вериги, доказвайки, казва той, че фармацевтичния картел съдира кожата на потребителите”, пише Рик Лаймън.
„Марешки се опитва да направи същото нещо и за бензина. В края на 2015 г., открива първата си бензиностанция с цени по-евтини, отколкото в други. Образуват се дълги опашки. „Аз нямах нужда да разширявам бизнеса си в друг сектор,” каза господин Марешки. „Но се отвратих и ми писна да виждам как картелите ограбват българите.” Сега той има една дузина бензиностанции в цялата страна под името VM Petroleum (той не ги нарича Марешки, защото би могъл да поиска да разшири веригата и в други страни). Огромна нова бензиностанция – която включва хотел, ресторанти и други удобства – е в процес на изграждане в покрайнините на София и ще бъде „една от най-големите бензиностанции в света”, каза той, звучащ особено „Тръмповски”, пише американският журналист. Той споделя в материала и впечатлението си от офиса и личната си среща с Веселин Марешки, за която пристигна специално в София, като изтъква, че политикът го е посрещнал с изрядно изгладен черен костюм и модерна набола брада, с кошница плодове на бюрото.
Рик Лаймън отбелязва и значителния успех на Веселин Марешки на президентските избори у нас, на които той получи над 11 %. „Сега той се надява да се възползва от това силно представяне чрез формиране на нова политическа партия, която той нарича „Воля” – дума, която в българския език загатва за сила на характера”, пише още в статията на Ню Йорк Таймс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене