Нова Република с писмо до Радев: Отменете решението за Пирин

Нова Република изпрати открито писмо до президента Румен Радев, с което го призовават да използва правомощията си за отмяна на незаконното решение на Министерството на околната среда и водите за одобрение на Плана за управление на Национален парк „Пирин“ без екологична оценка.

„Според нас това решение е незаконно и опасно. То е взето в интерес на конкретен инвеститор и във вреда на хилядите собственици от региона. Одобряването на План за управление на Национален парк без екологична оценка ще доведе неизбежно до съдебно обжалване, а това ще забави влизането в сила с години. През това време хората в Разлог, Кресна и Добринище няма да могат да развиват устойчив бизнес, а туризмът в Пирин ще остане монопол на една фирма“, се казва в писмото, подписано от Радан Кънев и Трайчо Трайков.

Нова Република напомня как президентът веднъж е показал, че може да застане на страната на българската природа и наложи вето на Закона за концесиите. Сега десните очакват Румен Радев да бъде последователен и да поиска от министъра да отмени решението си. Напомнят му също, че Конституцията му дава правомощия да смени всеки министър от служебното правителство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене