ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА В БЛАГОЕВГРАД! Фирми от Разлог и Рибново кандидати да добиват дървесина за 80 000 лв. от трасето на АМ „Струма”

Само две фирми – разложката „Пирин лес“ ЕООД и „Мидеа груп“ ЕООД със седалище с. Рибново, общ. Гърмен, проявиха интерес към продажбата на дървесина на корен, обявена от община Благоевград в землището на село Мощанец, в общински имоти, които попадат в трасето на автомагистрала „Струма“.

Търговете с тайно наддаване за изсичане на горите и храстите в два терена проведе вчера в общината комисия начело с Румяна Чорбаджийска, шеф на дирекция „Общинска собственост“. Минималната цена, посочена от общината за добива в единия имот, бе 55 615 лв. за общо 2132 куб.м дървесина, болшинството иглолистна – 2017 куб.м, и 115 куб. дъбови дървета. За изсичането й се кандидатира разложката фирма, чийто представител Марин Терзиев внесе оферта за 55 950 лв.

Оферта на минималната тръжна цена от 28 760 лв., без стотинка отгоре за втория общински земеделски имот, обявен за изсичане, внесе Мустафа Бошнаков, упълномощен да представлява „Мидеа груп“ ЕООД.

Документите и на двете фирми кандидати, които трябваше да представят доказателства, че разполагат с нужната техника и специалисти, бяха прецизно разгледани, а резултатът от търговете ще им бъде съобщен в началото на идната седмица.

На финала на публичната част от заседанието директорът на Горското в Благоевград Калин Зашев, член на комисията, предупреди участниците, че ги чака много работа, която отгоре на всичко трябва да свършат бързо. Крайният срок за приключване на работата е 31 май.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене