Мариана Маринова и Елиза Чолакова от ОУ “Христо Ботев“ – Дъбница се класираха за регионалния кръг на състезанието Spelling Bee

Две ученички от ОУ „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница ще участват в регионалното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което ще  се проведе на 1-ви април в Благоевград.

Мариана Маринова и Елиза Чолакова на проведения Училищен кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе вчера в ОУ „Христо Ботев“ се класираха за регионалния кръг на състезанието в Благоевград след като заеха първо и второ място.

Ученичката Мариана Маринова спелува съвършенно правилно думата branch и победи съперничката си Елиза Чолакова, която въпреки всичко се достойно зае второ място.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи, уточниха регламента на състезанието учители от училището в Дъбница.

Те споделиха още, че целта на състезанието е да повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

То се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Учениците се подготвяха с желание месеци наред и затова бяха наградени за положените усилия не само с грамоти от Фондацията, но и с вкусна торта, подарък от Училището в с. Дъбница.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене