Тракторист от село Ново Делчево издъхна, затиснат под тежката машина

трактор

Тракторът Димитър Тамакяров от санданското село Ново Делчево, който работи в санданската фирма „Мело“, почина по време на работа. 52-годишният мъж се качил на трактор „Кубота“ завчера около 10 часа от складовата база на фирмата, в която работел в с. Левуново. Тръгнал в посока Горна Сушица, където е трябвало да работи. Към 13 часа работодателят го потърсил на мобилния телефон, тъй като Димитър не пристигнал на мястото, където е трябвало да работи. Телефонът на Димитър давал свободно и колегите му стартирали акция по издирването му. Открили безжизненото тяло на мъжа в землището на село Горна Сушица, затиснат от багера. Подаден е сигнал в полицията в Сандански.

Трупът на Д. Тамакяров е транспортиран в моргата на МБАЛ „Свети Врач”. Вчера е направена аутопсия на тялото, според която мъжът е поченал от тежка гръдна травма. Предполага се, че по време на управление на трактора му е прилошало, тракторът се преобърнал и го затиснал.

От дълги години Д. Тамакяров работи във фирма „Мело“ за производство на ранни зеленчуци в Сандански. Той оставя сираци две дъщери и съпруга вдовица.

„Един скромен, добър, отзивчив човек. На мравката път правеше”, каза кметът на село Ново Делчево Валентин Апостолов за Димитър, който е и негов приятел.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене