Млади музикални таланти от Благоевград предизвикаха фурор на международен фестивал в Италия

благоевград

Млади музикални таланти от Благоевград предизвикаха фурор с участието си на международен фестивал на уличния музикант в Перуджа, Италия. Италианските медии обръщат специално внимание на близнаците Мартин и Кристиян Пищолски, които са представили родния си Благоевград с типични македонски мелодии и майсторски изпълнения на тъпан.

В рамките на фестивала, в който участие са взели десетки музиканти от цяла Европа, Мартин и Кристиян Пищолски са представили Благоевград и като кандидат за Европейска столица на културата 2019 заедно със София, Перник и Кюстендил. Тридневното музикално събитие се е провело между 28 и 30 март, като българите са били представени лично от кмета на Перуджа Владимиро Бокали. По време на участието си талантливите братя са били придружавани и от майка си Милена Пищолска, която е солист в ансамбъл „Пирин“.

При завръщането си на българска земя младежите са били посрещнати от популярната българска изпълнителка Елица, станала популярна с участието си в дует със Стунджи. Очаква се тя да издаде албум с участието на благоевградчаните, който ще бъде издаден до месеци.

благоевград 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене