Слнце и краткотрайни превалявания след това

цветя

Тази сутрин започна с краткотрайни превалявания на много места в Югозапада. В предобедните часове облачността ще намалее до слънчево време. По-късно през деня ще се развие обичайната за сезона купеста облачност, по-значителна над планинските била, където са възможни локални краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб – източен, по Черноморието умерен от югоизток. Там и в Добруджа дневните температури ще са най-ниски 11°-14°, в останалата част от страната от 17° до 22°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 20°, а минималната 3°, за Банско 20°/6°, Разлог 20°/7°, Дупница 19°/6°, Кюстендил 21°/2°, Перник 20°/4°, Гоце Делчев 21°/9°, Сандански 23°/13° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 22°, а минималните до 6°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е близко до средното, към края на деня от запад ще започне да се понижава.

Слънчеви часове ще има все още над планиниде до обяд. По-късно ще се развие купеста облачност, значителна над планините от Западна България, където на отделни места ще има краткотрайни превалявания. Вятърът по билата ще е умерен от запад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 11°, на 2000 м около 5°.

По Черноморието по-значителна облачност ще има все още в предобедните часове. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са близки до температурата на водата, около 11°-13°. Вълнението ще е слабо , около 3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене