Насилникът Костадин Тасев избяга от затвора

костадин тасев

Осъденият на 12 години лишаване от свобода за блудство с 3-годишното си дете, Костадин Тасев от Сандански се укри и не влезе в затвора по произнесената от Върховния касационен съд 12-годишна присъда за насилието над сина си Сашко. Полицията го обяви за издирване, съобщи Struma.com.
Според полицията, Тасев се укрива в България и не е напуснал страната. Негови близки твърдят, че бил страшно уплашен, тъй като се знае, че зад решетките подобни като него биват подлагани на гаври от страна на лишените от свобода. Засега няма никаква информация за местонахождението на Тасев.
През юни 2013-та година Софийският апелативен съд потвърди изцяло осъдителната присъда от 12 г. затвор на 40-годишния Костадин Тасев за сексуално посегателство над родния му син Александър, наложена от Благоевградски окръжен съд. Тогава Тасев бе признат за виновен по обвинение, че през февруари 2010 г. е осъществил блудствени действия с детето чрез проникване с неустановен остър и твърд предмет, което е застрашило живота на Сашко. Тогава момченцето бе на 2 години и 4 месеца.
През декември 2013-та година 12-те години затвор са потвърдени и на последна инстанция – Върховен касационен съд.
В момента Сашко, който вече е на 6 години, е настанен в приемно семейство, след като преди няколко месеца почина баба му, която се грижеше за него.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене