Осъдиха болницата в Петрич да плати 97 000 лв. за лекарства

Болницата в Петрич бе осъдена да плати близо 97 000 лева за на доставчик на лекарствени продукти. Решението е на магистратите в южния град, което не е окончателно.

Заради тежкото финансово състояние на здравното заведение община Петрич предприе стъпки за обединението на лечебницата с МБАЛ „Свети Врач” в Сандански. Целта е да се спаси от фалит  болницата. Поредното дело срещу нея заведе столичната фирма „Цито Къмпани” ООД. Дружеството твърди, че между него, в качеството му на продавач, и ответника са били сключени 42 отделни договора за доставка на стоки. Заявява, че е доставил на ответната страна лекарствени продукти, за което са били съставени 42 фактури, в които стоките са били надлежно описани. Сочи, че купувачът по договорите не е изпълнил задължението си да заплати цената на доставените му стоки, затова се дължи и обезщетение за допуснатата забава.

Ответникът оспорва претенциите на ищеца като неоснователни. Аргументът на представителя на болницата е, че не е доказан фактът на реална
доставка на стоките, както и това, че документите не са подписани от управителя на ответното дружество, нито от упълномощен негов
представител.

Съдът обаче осъди здравното заведение да плати сумите по фактурите, както и лихвите, макар и не в пълния размер, посочен от фирмата. МБАЛ „Рокфелер” в Петрич ще трябва да плати и 12 284,81лева разноски, дължими на ищеца. „Цито Къмпани” е сертифицирана като търговец на едро на лекарства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене