Милен Радуканов: В треньорската си кариера никога не съм определял противник като аутсайдер

„В треньорската си кариера никога не съм определял противник като аутсайдер“. С тези думи старши треньорът на ОФК Пирин Милен Радуканов започна пресконференцията преди гостуването на Монтана в Ловеч.

Наставникът подчерта, че няма отбори в Първа лига, които биха могли да бъдат определяни като аутсайдери. „Това, че Монтана е на последното място, не означава нищо. Малкият точков актив на монтанци не ги праща директно във Втора лига. Напротив, при тази според мен не много удачна формула на провеждане на първенството, те с два баража могат да останат в групата, дори да имат с 20 точки по- малко от други отбори“ – допълни Радуканов.

Това не означава, че орлетата няма да търсят победата в Ловеч. За да бъде затвърден успехът срещу Левски е необходим силен мач и срещу Монтана. Проблемите пред треньорския щаб са късата скамейка и травмите на няколко футболисти.

На облекчен режим тренират Станислав Костов и Кристиян Кощърна, но има още две тренировки до мача и след това ще бъде решено дали ще вземат участие в мача. Поради лични проблеми Антон Костадинов проведе самостоятелна тренировка преди останалите.

За да има повече футболисти на разположение, най вероятно Пирин ще се подсили с нов играч. Това е британецът Рос Дженкинс. Той остави добри впечатления с играта си по време на контролата с Банско и при успешни преговори днес ще подпише договор.

„С 80 мача за Уотфорд и на 26 години мисля, че Рос ще ни свърши добра работа. Ще подпишем до лятото, с опция за продължаване на контракта“ – заяви Радуканов.

Пирин е считан за фаворит в мача, като световната букмейкърска фирма Sportingbet определя коефицент от 2.15 за победа на благоевградчани,а  за Монтана – 2.95. Равенството е оценено на 3.10.

Орлетата заминават утре за Ловеч, където ще направят една тренировка в деня преди мача. Двубоят Монтана – Пирин е на 26 февруари от 15.00 часа на градския стадион в Ловеч.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене