Агнешкото в Благоевград с миналогодишните цени, но по-слабо търсене

агнета

На цени като миналогодишните се търгуват агнетата в Благоевград. Все още слабо търсене на агнета обаче отчитат търговците в Благоевград. В навечерието на Великден малко са благоевградчани, решили да се запасят с прясно агнешко за празника. На повечето кандидат купувачи 6 лв. за килограм живо тегло им се вижда доста и се пазарят за цената, обясняват търговците на животинския пазар в Благоевград.
„Ние търсим 6 лв., хората дават 4 лв. за агнешко живо тегло. Яретата също на 6 лв. – който иска, който не иска, да си чува“, каза животновъдът Ванче.

В месарските магазини цените за килограм агнешко също са като миналогодишните – 12,80 -14 лв. Там търговците отчитат леко увеличение на търсенето през последните дни.
„Агнешкото в момента е 12,80 за килограм. Спрямо миналата година цените са 1:1. Търсенето вече се увеличава, но не е като миналата и предходната година. Вече започва да се търси с всеки изминал ден повече“, каза продавачът в месарски магазин Антон Марчев.

Според стандартите, агнешкото месо, продавано в магазините, задължително трябва да има печат и съответния БГ номер. Съвета и на фермерите и на месарите е клиентите да търсят българско агнешко месо, с ясен произход.

Е79

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене