Втори ден издирват жестокия убиец, който избяга от затвора

Втори ден полицията в страната търси пловдивския затворник Тома Ендрев

Той избягал във вторник около 21.30 ч., докато бил конвоиран пеша и продружаван от един надзирател, който дори не му сложил белезници. Най-вероятно се скрил между блоковото пространство. Охранителят, който тръгнал след него, не го открил.

„Призоваваме гражданите, които са го видели или имат информация за него, да се обадят на тел.112. Ще направим всичко възможно самоличността им да бъде запазена в неизвестност“, заяви прокурор Атанас Илиев в ефира на Нова телевизия.
„В хода на досъдебното производство ще разкрием дали са спазени необходимите разпоредби за конвоиране и причините за бягството. Ако има някакви данни, че е допуснато умишлено или по непредпазливост нарушение на правилата, виновните ще си поемат отговорността“, каза още той.
Тома, който излежава присъда от 18 години, напоследък бил на лек режим, тъй като изтърпял по-голямата част от наказанието си. По непотвърдена информация предишния ден бил наказан, защото се отклонил от работното си място и даже бил засечен с приятелката си да се разхожда и бил задържан.

 

 

 

Блиц

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене