Пореден грандиозен скандал в благоевградско училище! Цял трети клас от 7-мо СОУ репресиран и наказан и да учи в стаи без прозорци

Целият скандал е заради отказа на учители и родители да се хранят от столовия кетъринг

Тази сутрин ескалира напрежение, между родители и директор, което едва не стигна до физическа саморазправа. Защо години наред директорката Лили Стоянова се държи като недосегаема, питат родители?!

Пореден скандал в училище разтърси Благоевград, днес напрежението между родители и ръководството на 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ ексалира и едва не се стигна до физическа саморазправа, това съобщиха специално за struma.com група родители..

Поводът за сериозните трусове в благоевградското училище е отказът на родителите на третокласници да хранят децата си от кетъринга в училището. Под натиска на родителите, децата са изместени да се хранят в заведение навън. Това се превърнало и в ябълката на раздора вероятно и децата от трети клас с ръководител г-жа Таскова от началото на втория срок били изместени да учат в стая, с размерите на полицейска клетка, с малки прозорци и никаква светлина.

Подозирайки, че настаняването на третокласниците в тази стая е репресивни мерки, заради отказа от кетъринг, родителите надигнали вой срещу директора Лили Стоянова, и отново следвала разстановка. Този път малките ученици били преместени във фитнес залата, където са и в момента. От това място с ранички, които тежат над 20 килограма децата се катерят три етажа нагоре, за да стигнат до класната си стая. влизат в училището, че носят чантите на децата си, стигнало се до там. Майка на едно от децата днес била спряна от зам. директор, затова, че помага на детето си да носи раница с императивния тон, че нямат право да влизат в училището с повод и без повод. Жената възроптала с основание и станал скандала.

Дошли директор и заместник директор, които заплашили, че ако родителите продължават с подобни действия, че закрият догодина занималнята и, че ще съкратят учителите. Директорката се държи като недосегаема, твърдят в жалбите си родителите, раничката на моето дете тежи 25 килограма, точно толкова колкото е и детето му, как да не помогна казва една от майките..

В скандалния случай от днес се присъединили и други родители и скандалът се разгорещил жестоко. По случая с малките стаи, в които учат учениците е депозиран сигнал до регионалния инспекторат, това уточниха от РУО,. Г-н Станишев от инспектората се обадил на директорката, за да я информира, че има жалба от родителите, на което тя отговорила с куп документи, удостоверяващи, че условията в стаите на третокласниците са добри.

Въпреки това от инспектората още утре влизат на проверка.. А дотогава ще съобщаваме подробности около дебатите в 7-мо СОУ, които продължават и в момента.. Ще търсим и директорката Стоянова за коментар около скандалите и с родителите.. Очаквайте подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене