7 години затвор за мъж, пренесъл хероин за близо 200 хил лева през границата

На 7 години лишаване от свобода бе осъден мъж, пренесъл хероин на стойност близо 200 000 лв през граничен пункт „Капитан Андреево“. К. Исмаил е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Кюстендил.

През нощта на 3 ноември 2016 г. подсъдимият , който е с двойно гражданство – българско и турско, като пътник в автобус, пътуващ по редовна линия Истабул – София пренесъл 2 900,65 гр. хероин.

На следващия ден, пътувайки в автобус от София за Скопие, той направил опит да пренесе дрогата и през ГКПП „Гюешево”, но бил задържан от митническите служители. Наркотикът бил разпределен в три пакета, укрити в двойно дъно на куфар. При извършения наркотест откритото вещество реагирало положително на хероин, с активно действащ компонент – диацетилморфин. Общата стойност на откритата дрога възлиза на 188 542,25 лв.

Съдът одобри споразумението, сключено между държавното обвинение и защитата на подсъдимия, с което Исмаил се признава за виновен и се съгласява да му бъде наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от седем години при първоначален „строг“ режим.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене