ГЕРБ регистрира листата си в област Кюстендил

Областната структура на ПП ГЕРБ в област Кюстендил регистрира листата си с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март 2017 година. Документите бяха внесени в РИК от областния координатор на партията Кирил Калфин.

Листата в 10 многомандатен избирателен район – Кюстендил, е с 8 кандидати за народни представители.

Водач на листата е областният координатор и народен представител в 41-во, 42-ро и 43-то Народно събрание Кирил Калфин.

Втори е Ивайло Константинов – предприемач, председател на Общински съвет – Дупница и координатор на ГЕРБ – Дупница.

Трети в листата е Виктор Янев – преподавател и координатор на ГЕРБ – Кюстендил.

Четвърта е Радослава Чеканска – педагог и координатор на Жени ГЕРБ – Дупница.

Пета е Михаела Крумова – юрист, председател на Общински съвет – Кюстендил и член на Националния изпълнителен съвет на ЖГЕРБ.

Шеста в листата е Мая Спасова – инженер и общински съветник в ОбС – Бобов дол.

На седмо място в листата на ПП ГЕРБ за област Кюстендил е Марта Желязкова – Копанарска – социален работник.

На осмо място в листата е Даниела Стоянова – бизнес администратор, председател на Общински съвет – Бобошево и координатор на Жени ГЕРБ – Бобошево.

Политическа партия ГЕРБ регистрира листите си за предстоящите избори още в Русенска и Видинска области.

Преди дни председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обяви, че водачите на листите на ГЕРБ са ясни, но се правят последни съгласувания с областните и общинските структури. По думите му четирима са кандидати за депутати, които ще водят две листи. Бойко Борисов ще оглави в 25-и МИР в София и Пловдив-град. Цветанов ще води листата в Благоевград и Велико Търново. Владислав Горанов застава начело на 24-ти МИР-София и Силистра. Томислав Дончев ще води 23-и МИР и Габрово. Във Варна водач на листата ще бъде Лиляна Павлова, в Кърджали ще бъде оглавена от Цвета Караянчева, а в Бургас – от Ивелина Василева.

„Направили сме всичко възможно, както да има съответното обновление в листите, така и да запазим този баланс на партийната структура и същевременно на експертизата, която трябва да присъства в българския парламент като начин на говорене и участие в съответните секторни политики, в комисиите, в които се разглеждат законопроектите“, отбеляза Цветанов, като увери, че 40% от лицата в листата на ГЕРБ ще са нови.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене