Владимир Каролев и Андрей Райчев си спретнаха скандал за СЕТА

В тази информация не виждам нищо ново. Не мога да разбера какво стана

Пак нищо не се разсекрети. Не мога да разбера защо да е държавна тайна кой ни е взел парите. Това заяви в „Здравей, България“ социологът Андрей Райчев във връзка с казуса „КТБ“.

В студиото беше и икономистът Владимир Каролев. „Плевнелиев беше обещал, че ще направи нещата публични, но кога ще стане това? Надявам се да не е пито неплатено. В България проблемът е, че се чака да изтече давността“, каза той.
„Системата на българското правораздаване е така направена, че да може да протака процеса, че да изтече всеки възможен срок“, заяви Каролев.

„В Европейския парламент СЕТА беше подкрепена от някои от социалистите. Докато бях съветник на министър Лукарски ми се наложи да прочета договора. Малко под 300 страници е самият договор. В четвъртия параграф на тема ГМО пише, че страните призовават правата по отношение на публичното здраве. Т.е. ГМО въобще не е тема и не се позволява, нека приключим със спекулациите“, заяви Каролев.
„Самият начин на приемане на такова нещо, без нашите хора да разбират какво става, е стара история. Излизат лимонки, излизат бомби, после викат „какво стана, ние го подписахме“. Малко се играе на тука има, тука няма“, заяви Райчев.
Двамата се скараха заради пазара на търсене и предлагане. „Ама, моля ти се, ти май си афектиран. Не може да не ги разбираш тия неща. Аз съм на страната на българския потребител“, заяви Каролев с насмешка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене